Sökmotoroptimering (SEO)

Vi Gör Dig Synlig!

När konkurrensen är hård krävs också hårt arbete. Med en bra grundläggande sökmotoroptimering ökar dina chanser att ranka högt upp i sökmotorerna.

Det handlar inte om något speciellt program eller andra genvägar – utan det som krävs är tid, envishet och kunskap. Oavsett om du:

  • Börjar från början
  • Vill ha bättre resultat för nuvarande sidor
  • Eller behöver få hjälp med ett havererat tidigare seo-jobb

- så finns vi på Legwork här, redo att kavla upp ärmarna och ta tag i saken.

Hur vi jobbar och tänker kring SEO har vi förklarat närmare här nedan.

[thrive_headline_focus title="VÅR SEO STRATEGI" orientation="center"]

Sökordsanalys

Ett viktigt första steg är att analysera vilka sökord eller typ av nyckelord ni bör satsa att ranka på eller förbättra er ranking.

Detta baserar vi på konkurrensen, era resurser, aktuell ranking och sökordets kommersiella värde för er verksamhet. Att ranka på det som era kunder söker efter är naturligtvis av högsta vikt.

Vi kommer även med tips och idéer på nya sökord och termer för att maximera eller bredda relevant trafik till er hemsida. Har ni ingen eller väldigt lite besökare på er sajt så är det dags att ändra på det redan idag.

Konkurrentanalys

Vi kallar det även bransch- eller omvärldsanalys, och det är just precis vad det låter som.

Vi sätter oss in i och tar reda på vad som gäller inom just ert område och nisch. Vi jämför er hemsida och dess On Page Optimering mot era konkurrenters. Vi tittar hur er sajt är strukturerad, bra respektive mindre bra och vilka viktiga inlänkar ni kanske saknar.

När analysen är klar så vet vi mer om er hemsida och bransch. Vi kan då, utifrån era önskemål, lägga upp en plan för vad som kommer krävas av oss, er och er sajt för att nå de mål ni önskar.

On Page SEO

När vi har plockat fram de sökord ni bör sikta mot så går vi genom er hemsida och optimerar varje sida för det just för den sidan valda nyckelordet. Detta inkluderar innehållets kvalitet, URL-struktur, intern navigering, brödtext, rubriker, titlar, meta, dubbelt innehåll, bilder och eventuella filmer. Som synes en hel del.

Vi kan även titta över om det finns några tekniska problem på er sida och förbättra dess laddningstider, vilket har en positiv effekt på både möjligheterna till hög ranking som era kunders upplevelser.

Kortfattat handlar On-page SEO om att optimera er sida så att Google, samt andra sökmotorer, lättare ska förstå dess struktur och innehåll samt kunna indexera nya sidor. Vilket i slutänden är avgörande för hur bra eller dåligt er hemsida kommer ha att ranka för de olika sökorden ni optimerar mot.

Om vi tittar på och jämför två sidor från olika domäner där text innehållet är ungefär detsamma, så kommer den sida som är bäst optimerad att ranka bättre. Sitter all meta information där den ska och är anpassad mor det tänkta sökordet. Det gäller därför att ha koll på sin on page optimering från början.

Off Page SEO

Handlar, lite förenklat, om allt som händer utanför er hemsida - precis som det engelska uttrycket säger.

En väldigt stor del av off page är om hur andra länkar till er sida. Det material du har på din sida ska vara attraktivt för andra och på så sätt generera inlänkar. Dessa inkommande länkar är en popularitets signal till bland annat Google och därför är målet att få så många som möjligt av relevanta och populära hemsidor att länka till just er.

Förutom länkar handlar det även om sociala medier och er närvaro där men även annan marknadsföring som ni kan tänkas bedriva för att få trafik till er hemsida.

Off-page SEO är en mycket viktig bit inom Sökmotoroptimering och är i många fall nästan helt avgörande för hur ni kommer ranka.

Ett bra exempel är när två identiska sidor, gällande On page, ”tävlar” om förstaplatsen hos Google. Då kommer den hemsida som har relevanta, starka länkar samt flest utav dessa att vinna. Värt att tänka på är dock att fel typ av länkar kan ha motsatt och ibland förödande effekt, just därför är det extremt viktigt att jobba med länkar och länkstrategier på rätt sätt.

Där är de stora områden som vi kommer att jobba med för att förbättra Din sajt och dess SEO optimering.

Med en bra optimerad hemsida kommer Du att dag efter dag ha en billig kundingång som jobbar dygnet runt, utan att du behöver göra mycket mer än att ta hand om alla de förfrågningar som kommer in.

Det ska dock tilläggas att sökmotoroptimering inte är en engångsfix. Visst är en optimerad sida bättre än ingen alls men vår omvärld, och det gäller speciellt online, är i ständig förändring. Vad som gäller idag kan vara annorlunda mot det som gäller imorgon.

Därför ser vi SEO arbetet som ett ständigt pågående projekt..

Vill Du ha en GRATIS SEO-Analys av Din hemsida?

[thrive_link color=”light” link=”#” target=”_self” size=”medium” align=”full”]TA KONTAKT IDAG[/thrive_link]

[thrive_headline_focus title="LOKAL SÖKMOTOROPTIMERING (SEO)" orientation="center"]

Arbetar du och ditt företag endast lokalt?

Lokal SEO fungerar i grunden på ungefär samma sätt. Men det finns även stora skillnader. Därför är det viktigt att det görs på rätt sätt och med ett tydligt mål.

Vi kan självklart hjälpa Dig även i detta fall. Vi ser då till att ranka din sajt för just det du erbjuder, din tjänst. service eller produkt lokalt. Dvs sökningar på din ort eller område som Du är verksam i.

Ett Exempel;

Säg att du jobbar med VVS-installationer i Lund. Perfekt. Då ser vi till att förbättra din synlighet och ranking gällande just denna sökning. Du ska, i detta specifika fall, absolut finnas med på Googles förstasida gällande sökningen " VVS Lund".

Gör du inte det idag?! Vi kan hjälpa dig med det och du kommer garanterat att se en ökad tillströmning av potentiella kunder.

Så länge vi lyckas det vill säga. Som i allt annat här i livet finns inga garantier. Men det vi kan garantera är att vi kommer jobba ända in i kaklet för att lyckas med just er SEO. Faktum är ändå att vi har gjort det förr och vet hur man kan ta sig dit.


Vill Du Lära Dig Mer om Sökmotoroptimering?

Då ska du koppla upp dig på vår e-postlista. Där kommer du då och då få e-post med tips och råd om hur du kan förbättra din SEO och digitala marknadsföring.
Ser fram emot att se dig på insidan!


__CONFIG_optin__{"optin":185,"color":"orange","size":"medium","text":"JAG VILL GÄRNA LÄRA MIG MER!","layout":"horizontal"}__CONFIG_optin__

Vill Du ha hjälp med Ditt onlineprojekt?

Jag finns redo att hjälpa dig komma vidare. Vare sig det gäller ny hemsida, fler besökare/kunder eller annan marknadsföring.